VVD Gemert Bakel groeit! - Maak kennis met Anne



Wie is
Mijn naam is Anne van Berlo, geboren en getogen in Gemert, waar ik ook al jaren met veel plezier werk. Ik ben één van de gelukkigen, die van hun hobby hun werk heeft kunnen maken. 

Ik ben getrouwd en heb twee schatten van kinderen, waar ik supertrots op ben. Toen mijn gezondheid het nog toeliet, was ik erg actief binnen de eerstehulpverlening, maar ook volleyballen vond ik heerlijk. Nu kan ik al genieten van een stukje lopen in de natuur.  

Ook draag ik de Hart & AA’s een warm hart toe en heb samen met de werkgroep 'Hart veilig wonen' in Gemert-Bakel een start kunnen maken met de 6 minuten zones. Het doet me plezier dat er nu navolging komt in de dorpen.  

Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf van Berlo EHBO, al dekt dat allang niet meer de lading.  

Dit jaar zal mijn bedrijfsnaam veranderen naar Certified Services, waardoor we de klant nog beter een totale ontzorging kunnen bieden, op het gebied van Arbo, veiligheid, keuringen en certificeringen.  

Wat betekent vrijheid voor jou? 
Vrijheid betekent heel veel voor mij.  Zeker als je door ziekte ineens teruggeworpen wordt in wat je kunt en doet, en de kloof met wat je wil erg groot wordt, kom je jezelf tegen.  

Vrijheid betekent dat ik keuzes kan maken, om er toch weer zo sterk mogelijk uit te komen. En ondanks je beperkingen gewoon mee kunt doen, soms met aanpassingen, maar niet minder waardevol. 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen? 
Ik leg de lat hoog voor mezelf en geef mezelf dan soms te weinig ruimte. Ik ben zorgzaam, kan niet tegen onrecht en het niet nakomen van afspraken. Ik ga graag de dialoog aan, alleen door samen te praten kun je elkaars meningen respecteren en de andere kant van onderwerpen beter inzien.  Binnen mijn mogelijkheden zal ik altijd kijken of ik iemand kan helpen.  

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger? 
Juist door mijn eigen ervaringen die ik met de zorg en WMO heb, denk ik dat ik een verbindende factor kan zijn tussen de burger en de politiek. Ik hoor graag van jullie als burgers en kom ook graag eens langs om te horen waar jullie tegenaan lopen.  

Ik denk dat er nog heel veel winst te behalen is, door goede communicatie, maar ook om de verwachtingen van tevoren beter duidelijk te hebben.  

Daarnaast geloof ik heilig in het feit dat je beter iemand de vaardigheden kunt leren, dan maar kortstondig te helpen. 

Wat zijn jouw ambities voor de komende 5 jaar?  
Binnen 5 jaar hoop ik nog steeds Commissielid Sociaal Domein te zijn. Raadslid? Ja misschien, maar is geen doel op zich. We hebben een snelgroeiende fractie met allemaal heel competente mensen, die elkaar prima aanvullen. We doen het samen! 

Misschien ouderwets, maar als raadslid word je gekozen, dus wil ik eerst bewijzen, dat ik het waard ben.  

Over 5 jaar hoop ik voor mijn bedrijf een eigen pand te hebben, zodat ik nog beter de juiste service kan verlenen.