VVD Gemert Bakel groeit! - Maak kennis met Willem

VVD GEMERT-BAKEL GROEIT!

Maak kennis met Willem van den Elsen

 

Wie is?
Mijn naam is Willem van den Elsen, ben 28 jaar en woonachtig in het mooie Gemert. Genieten van de mooie dingen in het leven hoort bij mij. Veel heb ik geleerd met vallen en opstaan. Het hebben van hersenletsel kan een uitdaging zijn, maar staat me niet in de weg in het dagelijks leven. Ik heb veel interesses en passies, maar de grootste zijn misschien wel de Afrikaanse taal en de lokale politiek van onze prachtige gemeente.

Wat betekent vrijheid voor jou?
Vrijheid betekent voor mij een keuze om je eigen lot te bepalen en uit de slachtofferrol te stappen bij problemen. Als het echt moet, kun je op eigen kracht zo enorm veel veranderen aan je eigen situatie. Door niet te denken aan de dingen die niet meer kunnen, maar gewoon doen. Vrijheid is voor mij het vertrouwen hebben in mijn eigen kracht. Je bent het vertrouwen in je eigen kracht waard en dat vertrouwen wil ik ook een ander laten ervaren.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Als persoon ga ik ergens volledig voor en zie ik een half begin als geen begin. Je kunt op een beleefde manier elke boodschap brengen van goed tot slecht. Het belang van de ander staat voor mij altijd voorop en van daaruit ben ik direct en eerlijk. Je weet wat je aan me hebt, want ik zeg wat ik denk en ik denk wat ik zeg. 

Ik heb liever dat iemand mij verafschuwt voor wie ik ben, dan dat ik gewaardeerd word voor een goed acteerspel. Een slechte eigenschap van mij is dat ik juist te perfectionistisch kan zijn, terwijl het op een andere manier ook goed kan zijn. Ik moet soms gewoon leren dat niet alles perfect kan zijn.

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?
Het belang van de mensen stel ik voorop en daarvoor kijk ik buiten alle politieke standpunten en kleuren. Nooit iemand uitsluiten en te allen tijde samenwerken.  Ook al is het maar op één onderwerp, dan werken we op dat punt samen. Wat de persoon voor de rest voor denkbeelden heeft, maakt in dat geval niet uit. Want op een ander punt kunnen we gewoon weer recht tegenover elkaar staan. Zo moet in mijn ogen democratie werken en zo dien ik ieders belang.

Wat zijn jouw ambities voor de komende 5 jaar?
Over 5 jaar ben ik bezig aan mijn eerste termijn als raadslid. Initiatiefnemers kunnen daardoor zonder problemen hun ambitieuze plannen waarmaken op het gebied van “Ruimte & Ontwikkeling”. Door open en eerlijk te zijn geef ik altijd duidelijkheid, ongeacht de boodschap. Ik hoop een inspiratie te zijn voor anderen met hersenletsel door alles wat ik tot dan toe bereikt heb.