VVD Gemert-Bakel groeit! Maak kennis met Willem

VVD Gemert-Bakel groeit!

Maak kennis met Willem van Hoof

Wie is?  
Ik ben Willem van Hoof, 25 jaar en komt uit De Mortel. Jullie zouden mij kunnen kennen van de Jumbo in Gemert, want daar heb ik tot en met 2017 gewerkt. Uiteindelijk heb ik Gemert verruild voor Tilburg en daar ben ik bijna klaar met mijn scriptie over internationale belastingontwijking.

Daarnaast ben ik over de helft van mijn master Strafrecht. Deze verwacht ik voor het einde van het jaar afgerond te hebben. De afgelopen jaren heb ik een actief studentenleven gehad in Tilburg waarbij ik mijn jaren in de leerlingenraad en medezeggenschapsraad op het Commanderij College heb voortgezet in de Opleidingscommissie van Tilburg Law School.

Ik vind het ook belangrijk dat je actief bent naast je studie, dus was ook lid van de studievereniging. Daar combineer je het nuttige met het aangename wat betekent dat je zowel bezig bent met arbeidsmarktoriëntatie, maar ter afsluiting ook de nodige borrels nuttigt. Na mijn uitwisseling naar Argentinië besloot ik dat het tijd was voor politieke ervaring en schreef me in bij de VVD.

Wat betekent vrijheid voor jou? 
De reden dat ik lid ben geworden van de VVD is de liberale opvatting van vrijheid en daarnaast vind ik de vrijheid van ondernemerschap en een gunstig vestigingsklimaat ook van belang. Bovendien ben ik van mening dat je in een samenleving moet geven en nemen, maar merk dat het de afgelopen jaren steeds meer aan het wringen is. ‘We’ willen allemaal gaan voor groene energie, totdat die joekel van een windturbine in je eigen achtertuin staat. Jouw vrijheid eindigt waar het wringt voor de ander en moeten allemaal rekening blijven houden met elkaar en af en toe wat meer water bij de wijn doen. Nederland blijft een land met maar beperkte ruimte.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen? 
Slechte eigenschappen van mij zijn dat ik nogal impulsief kan zijn. Ondanks dat het gepaard gaat met veel spontaniteit, moet ik daar aan blijven werken en vaker nee zeggen. Verder kan ik eigenwijs of koppig zijn en ben best overtuigd van mijn eigen gelijk en je dus met goede argumenten moet komen voordat ik toegeef.

Daarentegen ben ik bereikbaar voor mensen, op de hoogte van de actualiteit en door mijn studieachtergrond benader ik zaken vanuit andere perspectieven. Een verhaal heeft vrijwel altijd twee kanten en is meestal gecompliceerder en genuanceerder dan men op het eerste oog verwacht.

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger? 
Daarvoor heb ik nog te weinig ervaring, maar voor mijn medestudenten was ik benaderbaar waardoor ik hun problemen aan de kaak kon stellen bij de mensen die erover gingen.

Wat zijn jouw ambities voor de komende 5 jaar?  
De komende vijf jaar wil ik allereerst gaan specialiseren in het belastingrecht. Daarnaast zet ik me graag in voor de maatschappij, dus hoop in ieder geval al ervaring op te hebben gedaan in een politieke functie. Uiteindelijk is mijn droombaan burgemeester van Eindhoven, maar de tijd zal laten blijken of dat ook gaat lukken.