VVD Gemert Bakel groeit, maak kennis met Erick

VVD Gemert-Bakel groeit!


Maakt kennis met Erick Bastiaannet

 

Wie is?

Mijn naam is Erick Bastiaannet, 32 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin in het mooie Gemert. In mei verwachten wij ons eerste kindje en ik ben werkzaam als Software Engineer bij Vagtechniek. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn hobby’s voetbal en sinds kort ook aan hardlopen.


In de winter gaan wij graag op wintersport om te snowboarden en natuurlijk te Après-Skiën.  Op jonge leeftijd ben ik begonnen met werken en daarbij ben ik altijd in deeltijd naar school gegaan. Enkele jaren geleden ben ik afgestuurd aan de HAN als auto technisch ingenieur. Sindsdien ben ik zoekende naar een nieuwe uitdaging om te blijven ontwikkelen.


Vanwege mijn groeiende interesse in politiek en ik het interessant vind hoe beslissingen tot stand komen, heb ik besloten mij bij de VVD Gemert-Bakel aan te sluiten.

 

Wat betekent vrijheid voor jou?

Vrijheid betekent voor mij dat je je eigen mening kunt geven, zonder dat iemand daar jou op afrekent. Dit betekent voor mij dat je vrij moet zijn in het maken van keuzes, ook al zijn het keuzes waar niet iedereen het mee eens is. Ik zou graag zien dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder dat je daar vreemd op aangekeken wordt. 

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben zeer ambitieus, als ik ergens voor ga, dan is dat voor de volle 100 procent. Tegen onrecht of oneerlijkheid kan ik beslist niet en dat is voor mij dus ook onacceptabel.


Mijn gedrevenheid kan ook meteen mijn  valkuil zijn want wanneer ik mij ergens voor interesseer, vind ik het moeilijk om af en toe dit even naast mij neer te leggen.

 

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Het belang van de burgers staat voor mij voorop ( dit ben ik immers zelf ook ). Ik ben iemand die zichzelf goed kan verwoorden en geen blad voor de mond heeft. Waar wij als partij voor staan, draag ik dan ook uit.


Ik kan goed samenwerken en leg makkelijk contacten. Door groot te denken, overzie ik vaak problemen die met de focus op een individuele beslissing vaak gemist worden. 

 

Hierdoor merk ik vaak met een vooruitziende blik de mogelijke gevolgen op en daardoor kan hier tijdens de besluitvorming al rekening mee worden gehouden. Door mijn leeftijd heb ik levenservaring, maar ook nog een jonge en vernieuwende blik op de politiek. Ik heb veel ervaring in het bedrijfsleven en daar worden zaken anders geregeld dan in de gemeentepolitiek.


Door al deze zaken te combineren, denk ik dat ik een goede aanvulling ben om een vernieuwende volksvertegenwoordiger te zijn.

 

Wat zijn jouw ambities voor de komende 5 jaar?

Mijn ambitie is politiek transparant te maken. De tijd van politiek achter de schermen te voeren is voorbij. De burger verdient een transparante overheid en dient hier controle op uit te kunnen oefenen. In de periode die ik nu politiek actief ben, merk ik dat dit bij de gemeente Gemert-Bakel noodzaak is dit enorm te verbeteren. 

 

Hier ga ik samen met de VVD Gemert-Bakel keihard aan werken.