Democratie is een werkwoord, ga stemmen 16 maart!

Op 1964 km, slechts 20 uur en 9 minuten rijden vanaf mijn huis naar Kiev brandt de wereld en wordt de democratie om zeep geholpen door een bende oorlogsmisdadigers, met Poetin aan het hoofd hiervan.

Het gemak waarmee zondagochtend de Russische ambassadeur in Nederland in het programma Buitenhof zijn Russische propaganda de Nederlandse ether in durfde te spugen, maakt mij boos, heel boos.

Met alle zaken die in Nederland en/of in Gemert-Bakel fout gaan, door welke politieke bril wij ook kijken, het besef hoe gelukkig wij zijn om in Nederland te wonen, werd mij zondagochtend nog eens extra duidelijk, toen ik de Russische ambassadeur Aleksander Sjoelgin hoorde praten over het bevrijden van Oekraïne van het nazistische regime van president Volodymyr Zelensky.


Vandaag wil ik dan ook geen verhaal schrijven over de VVD en waar wij als VVD in Gemert-Bakel mee bezig zijn. Vandaag wil ik iedereen die mag stemmen in Gemert-Bakel deze week en die dat niet van plan is te gaan doen, een spiegel voorhouden.


We hebben in de afgelopen weken leuke en minder leuke reacties ontvangen. “Ze” doen toch wat ze willen. Politici zijn zakkenvullers. Ik denk dat ik maar eens niet te gaan stemmen omdat er appartementen voor mijn woning gebouwd wordt (Doonheide), Rutte is een lul.


Voor iedereen die denkt op 16 maart, ach wat maakt het ook uit om te gaan stemmen. Voor iedereen die kritisch is, of niet meer in de politiek gelooft, wil ik dit zeggen. Bedenk dat je in een land woont waar je kritisch kunt zijn en mag zeggen wat je wilt zonder opgepakt te worden. Ja in Nederland mag je zelfs zeggen, Rutte is een lul.


Dit is allemaal mogelijk omdat we in een democratische rechtsstaat wonen. Een land waar je mag en kunt stemmen op wie je maar ook wilt. Welke richting zou Nederland opgaan als iedereen stopt zijn stem uit te brengen. 


Vrijheid en vrijheid van meningsuiting zitten in het DNA van iedere Nederlander gecodeerd. Onze democratie borgt deze vrijheid. 
Neem de verantwoordelijkheid die erbij hoort en ga stemmen.

 

Democratie is namelijk voor iedereen een werkwoord.

 

Jan Vroomans

Fractievoorzitter VVD Gemert-Bakel